Roliga lekar och spel för hela familjen

av Celina Fredriksson

En vanlig kväll för många så kanske hela familjen sitter och kollar ner i sina mobiler framför TV:n. Mamman kanske scrollar på facebook, pappan spelar casino utan svensk licens medans barnen spelar något mobilspel. Men det finns faktiskt mycket annat att göra som involverar hela familjen. Att leka och spela är ett utmärkt sätt att samla hela familjen. Det finns många roliga lekar och spel som passar för alla, stora som små. Allt från klassiska brädspel till frisbee och skattjakter. Du kan även ta med dig enkla material hemifrån för att göra egna lekar tillsammans med dina barn och på det sättet upptäcka nya saker tillsammans som hela familjen.

Rummy

Rummy är ett av de mest populära kortspelen som spelas världen över. Det är ett enkelt och roligt sätt att tillbringa tid med familj och vänner, och det kan spelas både inomhus och utomhus. Spelet går ut på att samla ihop olika kort för att skapa olika kombinationer, som par, trissar, fyrtal etc. För att vinna spelet måste man vara den första personen som lyckas samla ihop alla sina kort. Rummy är ett perfekt familjespel då det inte är så svårt att lära sig och kan spelas nästan var som helst. Det finns många olika versioner av spelet, vilket gör det extra roligt att prova nya regler och strategier tillsammans med familjen eller vännerna.

Cards Against Humanity

Cards Against Humanity är ett populärt partispel som har blivit en stor hit världen över. Spelet går ut på att man ska försöka matcha olika kort med varandra för att skapa de mest bisarra och roliga kombinationerna. Det finns inga regler, så det är upp till spelarna att bestämma hur spelet ska spelas. Man kan använda sig av strategi, taktik och humor för att vinna spelet. Cards Against Humanity är ett perfekt sätt att ha kul med familj och vänner, oavsett om man vill ha en långsam eller snabb runda. Det ger alla chansen att visa sin personlighet och humor, samtidigt som man lär sig mer om varandra.

Monopol

Klassikern monopol slår aldrig fel. Du vet förmodligen vad det är, men om du inte vet är det värt att testa.
Monopol är ett spel som kan spelas av upp till 8 personer och det finns olika versioner som passar alla. Det går ut på att du ska köpa hus, hotell, skulder och samla pengar. Spelet har många regler men de är lätta att lära sig. Det är ett mycket roligt sätt att tillbringa tid med familj och vänner! Varje gång du spelar monopol så förändras spelet och upplevelsen blir helt ny, så om du letar efter en kul aktivitet, ta fram Monopol.

Simon says

Det finns många kreativa sätt att skapa roliga minispel som hela familjen kan delta i. En rolig lek som hela familjen kan delta i är att spela ”Simon Says”. Alla deltagare står i en cirkel och den som leder spelet säger ”Simon says” följt av ett kommando, till exempel ”hoppa upp och ner”. Alla deltagare måste då hoppa upp och ner. Om ledaren inte säger ”Simon says” innan ett kommando, måste ingen göra något.

Musikstop

Musikstop är ett bra och roligt sätt att öka aktiviteten och motionen hos dina barn. Man kan välja mellan olika musikstilar, från rock till hip hop, och man kan anpassa musiken helt efter sin smak. Musikstop är perfekt för att skapa en feststämning och samla familj och vänner. Musikstop är ett spel där man ska dansa till musik och när musiken stoppar ska man stå stilla. Om man råkar röra sig efter att musiken har stannat har man förlorat. Det är den som sätter på och stänger av musiken som är domaren och pekar på ut vilka som inte står helt still när musiken stannar. Det är ett roligt spel som man ofta kan se på barnkalas och andra fester. Man kan använda musikstop för att öka aktiviteten hos barn, men det fungerar lika bra för lekfulla vuxna. Alla blir glada när de dansar till musik och har en trevlig stund tillsammans.

Bowling med petflaskor och boll

Bowling med petflaskor och boll är ett spel som passar perfekt för hela familjen. Det är enkelt att spela, och det kräver inte mycket utrustning. Allt du behöver är några tomma petflaskor, en boll och lite plats att spela på. Först sätter du upp käglorna i form av petflaskor, sedan använder du bollen som ett bowlingklot och försöker träffa flaskorna. Om man lyckas träffa alla flaskor i ett enda kast har man gjort strike. Det här spelet är perfekt för att ha kul tillsammans med vänner eller familjemedlemmar, och det kan anpassas till olika nivåer av svårighet. Man kan till exempel placera flaskorna lite längre ifrån varandra om man vill göra spelet mer utmanande. Bowling med petflaskor och boll är ett roligt nöje som garanterat ger dig massor av skoj.

Du kanske också gillar