Rosie Huntington-Whiteley

av Celina Fredriksson

Rosie Alice Huntington-Whiteley föddes 1987 i Plymouth i Devon. Hon är både brittisk fotomodell och skådespelerska som är mest känd för sitt modellarbete för Victoria’s secret. Dessutom är det många som känner till henne som Jason Stathams fru sedan 2010.

Efter arbetet som Victoria’s secret modell blev hon 2011 ansiktet utåt för Burberrys egen märkesdoft med namnet Burberrys bodys. Dessutom har hon jobbat med märken som Mark & Spencer och denim modemärket Paige.

Filmer med Rosie Huntington-Whiteley

Som vi tidigare nämnt har även Rosie medverkat i flertalet filmer. 2011 medverkade hon i filmen Transformers. Dark of the moon som Carly Spencer. Dessutom hade hon en roll i filmen Mad Max: Fury road som Den fantastiska Angharad.

Utmärkelser

Rosie Huntington-Whiteley har även vunnit flertalet olika utmärkelser bland annat vann hon ”Model Of The Year” 2009 från Elle Style Awards. 2012 kom nästa utmärkelse denna gång för ”Top Style Ikon”. Dessutom vann hon priset som årets affärskvinna 2016.

Rosie Huntington-Whitley Privatliv

När det kommer till Rosies privatliv är hon lyckligt gift med Jason Statham sedan 2010. De har två barn tillsammans en son och en dotter födda 2017 och 2022. De senaste åren har hon haft fullt upp inte bara med sitt familjeliv utan även med hennes eget sortiment av underkläder för Mark & Spencer.

Du kanske också gillar