Archive of our own

av Celina Fredriksson

Till att börja med är det säkert många av er som läser det som undrar vad Archive of our own är för något. Det är en sida där du kan läsa fanfiktion. Vilket är ett begrepp för berättelser som är skönlitterära och är skrivna av amatörer.

I januari 2021 var det så pass många som var inne på sidan och läste berättelser. Vilket i sin tur gjorde att sidan kraschade.

Den största anledningen till kraschen var att väldigt många människor var hemma på grund av restriktioner och hade tid över under den pågående Covid-19 pandemin.

Trycket är fortsatt högt på Archive of our own

Även fast det nu finns vaccin mot Covid-19 och samhällen är mer eller mindre öppna som vanligt, har trycket fortsatt på sidan. Fler och fler människor vänder sig till fanfiktion på sin fritid.

Sidan har under de senaste månaderna haft miljarder visningar per månad och det ökar för varje månad som går.

Efter den stadiga ökningen av antal besökare har sidan uppdaterats med fler servrar och samma problem har inte uppstått sen dess.

Det är inte konstigt att sidan blev mer och mer populär under pandemin. Människor var uttråkade när de satt fast hemma och sökte nya vägar för underhållning.

Du kanske också gillar