Kyrkoherdens Tankar

av Celina Fredriksson

Det var år 2009 som kyrkoherden Krister Kappel startade sin blogg ”Kyrkoherdens tankar”. Han beskriver sin blogg som en plats där han delar med sig av sina funderingar och tankar. Men det var något annat som gjorde hans blogg otroligt populär.

Blev en populär blogg

Krister Kappel startade sin blogg för att han ville dela sin stora hobby tillsammans med andra. Han löser alltid melodikrysset, varje vecka, och varje lördag lägger han ut sina förslag på kryssets lösningar på sin blogg. Detta bakar han skickligt in tillsammans med funderingar hämtade från sin vardag.

Kanske trodde han inte när han startade bloggen att den skulle få så väldigt många besökare som den faktiskt har idag. Redan 2017 hade antalet besök på bloggen passerat 10 miljoner och tusentals följare. Bloggen ”Kyrkoherdens tankar” är alltså något av en framgångssaga.

Melodikrysset

Du känner säkert till melodikrysset sedan innan. Krysset bygger på frågor om musik och musikartister och du kan lyssna på det som radioprogram i P4 varje lördag.

Melodikrysset har funnits sen 1965 och programmet blev väldigt populärt. 1965 sändes endast ett program av Melodikrysset och eftersom lyssnarnas respons blev så pass positiv bestämde Sveriges Radio att de skulle plocka upp programidén. Sedan året därpå, 1967, har du kunnat lyssna på och lösa Melodikrysset varje vecka.

Du kanske också gillar