Barnkalas med Paw Patrol tema – det kan du göra själv

av Celina Fredriksson

Det finns nog inget smartare än att ha ett tema när du ska anordna ett barnkalas. Allt från dekorationer och lekar till mat och tårta blir så mycket enklare att planera. För många barn är Paw Patrol idoler med sina heroiska insatser. Är ditt barn en av dessa valpars fans så kan det här vara temat för dig. Vi guidar dig vad du kan göra själv för att få ett lyckat barnkalas med Paw Patrol-tema.

Inbjudan till kalaset

Börja planeringen i god tid och skicka ut inbjudningskort. Eftersom det är ett tema på kalaset kan det vara bra att nämna det. Ett tips är även att skriva rekommenderad klädsel om du vill att barnen ska dyka upp som de små valparna. Med ansiktsfärg går det dessutom lätt att fixa både nos och morrhår.

Dekorationer

När du väljer ett tema måste givetvis dekorationerna följa det. Från minsta detalj i dukningen till ballonger och godispåsar. Genomgående färger i hundpatrullen är rött och blått så satsa på det som grund när du dekorerar. Köp gärna muggar, tallrikar och servetter med Paw Patrull-temat för bordsdukningen. Det sätter inte bara färg vid fikabordet, det kommer även få barnen att komma i rätt stämning.

Här finns det mängder att välja på eftersom Paw Patrull har blivit så populärt bland barn. Det är bara att välja och vraka på nätet bland dekorationer som hos tingeltangel.se.

Mat och givetvis tårta som följer temat

Det måste givetvis finnas något att bjuda på, men upptagna servicepatruller hinner inte alltid sitta ner och ta något att äta. Ibland måste det gå snabbt ut på uppdrag och då kan en varmkorv i bröd vara helt perfekt. Vill du ge lite amerikansk känsla till kalaset så satsa på att servera något av följande alternativ eller en blandning av allt:

 • Korv i bröd
 • Hamburgare med bröd
 • Chicken nuggets
 • Donuts
 • Amerikanska pannkakor med lönnsirap
 • Tacos

När det kommer till tårtan kan du givetvis följa temat där också. Några förslag på typiska populära amerikanska tårtor är:

 • Cheese Cake
 • Red Velvet-tårta med jordgubbar
 • Morotstårta

Även cup cakes är populärt, särskilt bland barn. Men givetvis är det födelsedagsbarnet som har sista ordet. Det kanske hellre finns önskemål om glass, försök då hitta glass i rött, blått och kanske vitt så följer även glassen temat.

Lekar

Precis som med maten och dekorationerna bör lekarna följa temat. Det finns mängder av lekar som du kan sysselsätta barnen med där de kan få välja vilken karaktär de vill vara. Hitta sedan på uppgifter som patrullen får lösa. Då får barnen även samarbeta och lösa problemen. Göm godis som de får gräva upp, gör bränder utav strimlade servetter i gult och orange som de släcker med vattenpistoler eller du kan spela bov som de får fånga. Bästa är om samtliga de små valparna får använda sina förmågor.

Att ha flera lekar är alltid rekommenderat och Paw Patrol behöver ganska aktiva lekar. Våra förslag på lekar kan du dessutom göra både inomhus och utomhus:

 • Kurragömma
 • Dragkamp genom att barnen krokar ihop armarna med sitt lag
 • Hela havet stormar
 • Skattjakt för att nosa upp små godispåsar (en bra sista lek för att dela ut godispåsar)
 • Sockermunken där barnen måste äta upp den utan att slicka sig om munnen
 • Tipspromenad om Paw Patrull med åldersanpassade frågor

Börjar barnen bli trötta kan du alltid sätta på en mysig Paw Patrol film eller låt en film gå i bakgrunden under kalaset för barn som behöver lite lugn och ro emellanåt. Vi rekommenderar dock att om du arrangerar andra lekar är det bättre att stänga av filmen för att få samtliga barn att deltaga.

Ett Paw Patrol-kalas passar för de flesta åldrar, det handlar bara om att anpassa lekar och andra aktiviter. Så hämta inspiration från de söta valparna Chase, Rocky, Marshall, Rubble, Zuma, Skye, Everest och Zuma. Vill du sätta pricken över i:et på barnkalaset kan även du klä ut dig exempelvis till Ryder och led gruppen på alla äventyr. Avsluta hela kalaset med en lek som skattjakt där alla barn får hitta en godispåse.

Du kanske också gillar