Cheri Lee i hjärtat av Göteborg

av Celina Fredriksson
restaurant 3

Den mycket populära restaurangen Cheri-Lee i Göteborg hittas på paradgatan Kungsportsavenyn. Med sitt utomordentliga läge och tilltalande stil har den på kort tid blivit en av stadens mer besökta mat- och vattenhål. Här samlas snofsiga damer och stiliga herrar för middag och drinkar. När natten faller kommer den yngre publiken för dans, lounge och barhäng.

Kort om Cheri Lee

Hitta hitKungsportsavenyn 8, Göteborg
ÖppnarMåndag till Fredag kl 17Lördag kl 12 
StängerMåndag, Tisdag kl 23Onsdag kl 00Torsdag, Fredag kl 01Lördag kl 02
Typ av matPan-asiatisk: Robata-grill, Dim-Sum och Sushi
Pris för ett glas vin125 kr
Prisklass matSmå och mellanstora rätter delas mellan alla i sällskapet men räkna med 300–400 kronor för att bli mätt
NamnetChérie på franska betyder ju typ käraste. Namnet har dock inget med Frankrike att göra. Cheri-Lee sägs helt enkelt vara ett vanligt kvinnonamn i Asien. 

Vad gör Cheri Lee så populär?

Knappa två år har restaurangen funnits och är redan en kändis i stan. Det kan dels tänkas förklaras av att ESS group är Cheri-Lees ägare. De driver nämligen även den exklusiva nattklubben 8ight och den stora sommarklubben Port du Soleil. De vet således hur de ska dra till sig den yngre vuxna publiken. Det är också de som vet vad som är trendigt.

Det är en fördel att ha god sammanhållning mellan de många anställda på de olika ställena. Således besöker de varandras ställen och drar med sig vänner. Det är av samma anledning taktiskt om bartenders och serveringspersonal är i samma ålder som den primära målgruppen. Alla i krogbranschen vill väl jobba på trendiga ställen? 

Vad är historien bakom Cheri Lee?

En och annan göteborgare av den något äldre generationen kanske har blivit förvirrad de senaste åren. De som vandrat längs Avenyn har då istället för Brasserie Lipp funnit en ny restaurang på dess plats. Brasserie Lipp var även den onekligen en populär restaurang i Göteborg. Där var det middag, lounge och nattklubb, men med en äldre publik. Det bidrar säkert också till Cheri-Lees popularitet idag. 

Vem är Cheri-Lee för?

Cheri-Lee passar dig som:

  • Gillar att kombinera middag med dans – speciellt fredag och lördag bjuds det upp
  • Älskar asiatisk fusion – här finns dumplings, sushi, bau bun och wagyu biff med mera
  • Aldrig kan bestämma dig för bara en rätt – här beställs många mindre rätter in att dela på i sällskapet
  • Uppfyller alla punkter ovan samt har tröttnat på, eller vill ha variation till, Toso på Götaplatsen
  • Vill äta eller förfesta innan du går till 8ight och det regnar ute – nattklubben ligger vägg-i-vägg

När passar det att besöka Cheri Lee?

Vill du äta en sofistikerad lunch på Cheri Lee är det brunchmenyn på lördag som gäller. Om du vill hänga med stadens coola kids kan fredag- och lördagkvällar vara som gjorda för dig. Övriga kvällar kan stället avnjutas med en något lugnare vibe. En måndagkväll till exempel är det mer rofyllt. Då är det också tomt nog att ta sig tid att beskåda konst och inredning. Boka bord i förväg för att vara säker på att få plats.

Du kanske också gillar