En förnyad BMW X7: tekniskt perfekt

av Celina Fredriksson
bmw1

Den förnyade BMW X7 har fått en helt ny sexcylindrig radmotor och ett nytt infotainmentsystem. Låt oss titta på vad vi kan förvänta oss från den lyxiga BMW:n – ännu en perfekt konstruerad bil som kommer från München men konstrueras i USA.

ModellBMW X7
Tillverkad avBMW
Introduceras2023
Vad det ärEn lyxig sportbil

Den lyxigaste BMW:n

X7 är den tyska biltillverkarens största och lyxigaste SUV och det känns – till och med logotypen på motorhuven har förstorats för att fånga vår uppmärksamhet. BMW X7 är en fantastisk motorvägsbil med mycket utrymme och en extra dos lyx. Att få köra på oasfalterade vägar är bara en bonus.

Precis som den moderniserade 7-serien (och den nya 8-serien) är X7 en av de bästa och lyxigaste BMW-bilarna på marknaden just nu. 

BMW X7: motorer

Lite kortfattat om X7-motorn:

 • BMW X7 finns i sex olika drivlinor. 
 • Diesel- och bensinmotorer finns tillgängliga. 
 • Växellådan erbjuds endast som automatisk växellåda. 
 • Den mest bränsleeffektiva motorn är xDrive30d AT. 
 • Den högsta effekten får M50i AT Sport-enheten.

BMW X7: färger

BMW X7 erbjuds för närvarande i fem färgkombinationer. Vit kan du få utan extra kostnad. Dyrast färg är bland andra silvermetallic som du får lägga på extra om du vill ha.

Du kan välja mellan:

 • Vit (utan extra kostnad)
 • Svart metallic
 • Grå metallic
 • Silver metallic
 • Vit metallic

BMW-sportbilsfamiljen

Den nya X7 är naturligtvis det senaste tillskottet till en redan stor familj av sportbilar. BMW-sportbilar omfattar:

 • BMW X2
 • BMW X3
 • BMW X5
 • BMW X4
 • BMW X1
 • BMW X6

Vad är nytt med X7 2023?

X7 2023 får en uppdatering i form av en mer uttrycksfull front och tak och en ny design av instrumentbrädan med en enorm digital display och BMW:s senaste infotainmentsystem.

BMW:s största SUV har också fler standardfunktioner och ny förarassistansteknik. För första gången kommer BMW också att erbjuda 23-tumsfälgar. X7 2023 gynnas också av uppdaterade drivlinor. Den turboladdade sexcylindern i xDrive40i kommer nu med 375 hästkrafter (en ökning med 40 hästkrafter) och ett vridmoment med en ökning med 67 hästkrafter.

V-8-modellens namn ändras från M50i till M60i, och dess nya 4,4-liters och 48-volts hybridsystem påstås bilda en effektivare duo än förut.

BMW X7: pris

Även om vi är förtjusta i dubbelturbon med V-8:ans hästkrafter och anmärkningsvärda prestanda, skulle vi rekommendera X7 xDrive40i. Den har önskvärd standardutrustning som inkluderar klimatkontroll med fyra zoner, panoramasoltak, justerbara framsäten med lägesinställningar, uppvärmda framsäten, elektrisk baklucka med mera.

Interiör, komfort och bagage

Invändigt domineras X7:s instrumentbräda av en massiv digital display som är lätt böjd. Panelen har en 14,9-tums pekskärm som infotainmentsystemet styrs via (vilket är en uppgradering jämfört med BMW x7 interiör 2019).

Vi blev dock något irriterade över hur långsamt det elstyrda mellanradssätet rörde sig när vi försökte släppa in och ut folk från tredje radens säten. På samma sätt är baksätena inte särskilt rymliga för vuxna under långa körningar. Ändå är det ingen som kommer att klaga på X7:s rikliga förvaringsutrymmen. Även om vi bara lyckades få plats med tre bärbara resväskor bakom den tredje raden, fick vi plats med totalt 33 resväskor när alla baksäten var nedfällda.

Infotainment och uppkoppling hos X7:an

X7:s infotainmentsystem med den senaste programvaran iDrive 8 fungerar huvudsakligen via en 14,9-tums pekskärm som sitter i den böjda glaspanelen ovanpå instrumentpanelen. Systemet kan också styras med en stor vridbar ratt på mittkonsolen samt med hjälp av geststyrning som är mer pretentiös än användbar. Tillsammans med en Wi-Fi-hotspot (abonnemang krävs) är X7 tillgänglig med BMW:s Digital Key som gör det möjligt för användare att fjärrstyra bilens funktioner via en smartphone-app. En kraftfullare Harman/Kardon-stereo och trådlös laddning hör bland tillgängliga tillvalsfunktioner.

Har M50d slutat tillverkas?

BMW X7 M50d (som vi även känner från X5) togs bort från sortimentet i augusti 2019 och kommer inte att komma tillbaka. Istället kommer bensinmodellen M50i att finnas kvar i toppen av sortimentet.

BMW X7: hybrid på samtliga motorer

Med nya milda hybridmotorer och den senaste aktiva säkerhetstekniken är 2023 års BMW X7 en otroligt övertygande lyxig SUV.

BMW X7 Concept

BMW X7 iPerformance Concept är en uppvisning av den absoluta lyxen när det gäller bilar. Den har en innovativ design och är utrustad med en hel del utrymme och komfort.

Är BMW X7 en 7-sitsig bil?

BMW X7 2023 har plats för sju personer fördelade på tre sätesrader, man kan dock få den med två riktiga sittplatser på andra raden i stället för en bänkrad, den blir då 6-sitsig.

Du kanske också gillar