Tomu och Yumi är dina snälla och glada YouTubers

av Celina Fredriksson
Bild på tomu och yumi

Det finns alltid en ny video med Tomu och Yumi på YouTube. De påhittiga hjältarna gör nya bus varje dag. Vad som helst kan hända! Det är roligt. Det är spännande.  Du hittar dem ofta i Robloxvärlden. Följ spelfigurerna på deras äventyr i Bloxburg. Vem blir bästa Robloxbyggare? Är Tomu pro eller noob?

De båda vännerna är ibland hemma. Farliga zombier kommer på besök. Åh, nej! Det blir ganska farligt. Men de klarar sig alltid. 

De testar konstig och äcklig mat. Hur kul som helst! Såklart prankar de varandra. Deras söta hund brukar kolla in allt vad de hittar på. Kanske vill du själv prova något av deras bus. 

Spelkaraktärerna tomu och yumi finns i Roblox

Har du tråkigt efter skolan? Då kan du få en rolig stund med tomu och yumi. Följ med på jakt efter skatten i roblox! Kanske måste de leta sig fram genom en ostlabyrint, vaktad av en jättestor råtta.

Spelmästaren har onda krafter. Han försöker ta över Bloxburg. Yumi och tomu måste kämpa. Hjälp! De kan bli oofade. Hur ska det gå? 

Vilken tur att de har många vänner, som jeff och sonic. De samarbetar för att vinna över spelmästaren. Det är riktigt klurigt. Och ibland klantar sig tomu. Rackarns bananer!

Team yumi och team tomu står emot elakheter och ondingar. De är dina vänner på nätet.

Testa mat på ovanliga sätt med yumi och tomu!

Ibland träffar du dem hemma i deras kök. Där testar de om det är godare med godismat än med riktig mat. Vad tycker du? Vilka är det konstigaste påläggen på en pizza? Våra vänner fixar en pizzachallenge.

Gör något kul med dina kompisar. Testa en idé från tomu och yumi. Till exempel varm mat vs kall mat. Du förbereder två tallrikar med samma mat. Den ena är varm och den andra är kall.

Två av dina vänner sätter sig vid bordet med varsin tallrik framför sig. De kan inte se vilken mat som finns på sin tallrik för du har lagt en skål över. När kompis 1 lyfter på skålen hittar han varma pommes. Mm, gott! Men när kompis 2 lyfter på skålen hittar hon kalla pommes.

Hm, hur smakar kalla pommes? Ni kan bli överraskade. Kanske är det godare än du tror. Turas om och utmana varandra på knasig matprovning. Precis som våra påhittiga youtubers.

 Yumi och tomu är sambos på riktigt

Allt började med en resa till Japan 2015 när paret lärde sig japanska. Tom hittade på smeknamnet Tomu, och Jenny hittade på smeknamnet Yumi. Det blev namnen på deras karaktärer i spelvärlden. De har flera youtube-kanaler med många följare. De flesta är barn.

De bor med sin hund Hina. Och varje dag jobbar de med att spela in nya videor. Ofta gör de filmerna tillsammans, antingen i sitt eget hus, eller i pandai-huset. I pandai-huset gömmer sig portaler som leder rakt in i andra världar. Och du, de behöver ofta din hjälp.

Snälla bus är det bästa yumi vet. Tomu gillar inte spindlar. Såklart spelar hon ofta in bus med de åttabenta krypen. Om du känner någon som är lagom rädd för spindlar kan du göra som yumi. Men tänk på att göra det på ett snällt vis!

Följ med ditt barn eller barnbarn in i tomus och yumis fantasivärld

Dagens barn har tillgång till en rik värld på nätet. Som du vet är allt som dyker upp inte lämpligt för barn. En del kan verka skrämmande, annat väcker frågor och funderingar hos barnen. Om du vill umgås en stund med ett barn i din närhet på en vänlig och trygg plats ska ni leta efter tomu och yumi på youtube. Deras koncept är enkelt – med fantasi och en smittande glädje utforskar de världen med alla sinnen och mycket lekfullhet.

Be barnet bli din guide in i spelvärlden. Det är roligare än du tror. Ni kan bygga hus tillsammans i Bloxburg, följa spännande banor och tävla mot den onde spelmästaren. När ni blir trötta kan ni titta på någon video, och skratta åt tomus bus eller yumis roliga utmaningar. Kanske inspireras ni till egna bus och lekar.

Om du känner dig osäker finns en bok att börja med för att lättare förstå vad barnen egentligen gör när de spelar roblox eller ”kollar på youtube”. Boken heter Yumi & Tomu i spelmästarens händer. Författaren som skrivit boken tillsammans med de två vännerna heter Maria Frensborg. Gustav Lord har illustrerat. Läs boken tillsammans och hjälp de två hjältarna att komma ur knipan.

När det är svårt att hitta på födelsedagspresenter eller julklappar till barnen finns fina och bekväma kläder att köpa som designats av tomu och yumi.

På äventyr med Tomu och Yumi

Hände något tråkigt i skolan? Ramlade du från klätterställningen på fritids? Är dina föräldrar på sitt jobbigaste humör? Eller känner du dig bara deppig och ensam? Då vet du att tomu och yumi inte sviker.

När du gått in i vännernas fantastiska värld dröjer det inte länge förrän du blir glad igen. Där finns roliga bus, kluriga utmaningar och superspännande äventyr. Tråkigheten pyser iväg som en fis i världsrymden. 

Du kanske också gillar