Röda Kristaller: Därför är dem så bra!

av Celina Fredriksson
Röda kristaller

De röda kristallerna är de vackraste. De framkallar känslor av tillgivenhet, glöd, romantik och värme. De står för hela ens fysiska jag och energi. Den som bär eller använder en röd kristall kommer att uppleva ökad vitalitet, styrka och handlingskraft.

När du känner dig trött, utmattad och nedsliten är detta stenarna du ska vända dig till. Personer som upplever dålig moral och depression skulle gynnas av att bära en av de stenar som anges nedan.

På ett fysiskt plan hjälper de till vid cirkulationsproblem, lågt blodtryck och är fantastiska resurser för att återfå styrka efter sjukdom eller operation. Reproduktion och sexuell lust hör också till rotchakratets ansvarsområde (eller brist på det).

Rotchakrakristaller hjälper dig att nollställa dig på vad som verkligen betyder något i livet och hitta viljan att sträva efter det.

Röda ädelstenar har länge förknippats med rikedom och auktoritet. Tänk på alla de kungliga röda rubiner som ingick i kronor och kungliga regalier.

Här är mina favoritstenar för detta chakra, med ett pris som sträcker sig från mycket billigt till ganska dyrt. Ett ord om helande kristaller: ju mer pengar du spenderar, desto mindre effekt får du av stenen, tips är att köpa dina röda kristaller hos kristallerna.se för deras prisvärdhet.

Rubin

Färgen varierar från rosa till en mörk karmosinröd färg. En rubins sällsynthet och höga pris gör den till en dyrbar ädelsten. Den har traditionellt setts som en passionerad kärlekssten. Men den är också användbar vid behandling av oregelbundna menstruationer, tidig klimakterie, infertilitet och bristande libido hos kvinnor. Förutom att hjälpa till att återhämta sig från infektioner ska den också förbättra cirkulationen och minska risken för hjärtproblem. När den används för att förstärka baschakrat är denna sten bland de mest effektiva. Det är ingen överraskning att monarker erkände dess värde och förlitade sig på den.

Röd jaspis

Färgerna sträcker sig från rött till terrakotta. Blodstenen är en populär sten som hjälper till i alla situationer som involverar blodet. Allt från lågt antal röda blodkroppar till onormala menstruationscykler till dåligt blodflöde är kopplat till problem med blodet. Bär den när du genomgår hjärtkirurgi eller fertilitetsbehandlingar. Subtil men effektiv ger den mental och emotionell stabilitet. Välgörande för dem som har kämpat och vunnit över kronisk sjukdom, trauma eller psykiska problem som posttraumatiskt stressyndrom.

Röd Aventurin

Denna rubin hjälper till med matsmältningen och sätter fart på en trög ämnesomsättning. Den är också bra för eksem, psoriasis och andra svampiga hudproblem samt för att sänka blodtrycket. Historiskt sett användes denna sten som en amulett som bars runt halsen för att avvärja faror (t.ex. en husbrand eller en olycka) och för att främja sammanhållningen (bland familjemedlemmar och i ens samhälle).

Röd Kalcit

En ljusare röd färg kännetecknar den här stenens typiska utseende. Det är dock också möjligt att se rödrosa med tydliga strimmor. Personer som drabbas av panikattacker, har en benägenhet för självskadebeteende eller har okontrollerbara utbrott av vrede och irritation kan ha nytta av att bära smycken gjorda av den här stenen. Fysiologiskt sett är röd kalcit användbar för att behandla en mängd olika problem, inklusive smärtsamma menstruationer och onormal ägglossning, och för att stärka vitala organ som njurar och bukspottkörtel.

Du kanske också gillar