Kontorsmaterialen som förenklar arbetet

av Celina Fredriksson

Det är något speciellt med vackra kontorsmaterial som får arbetet att kännas lite mindre som arbete. Kanske är det sättet som de får allt att se lite snyggare och mer organiserat ut, eller så är det sättet som de får dig att känna att du faktiskt får saker gjorda. 

Här är några favoriter bland de vackra kontorsmaterialen:

En vacker planerare eller kalender: En vacker planerare är ett bra sätt att hålla koll på ditt schema och se till att du håller alla dina deadlines. Rekommendationen är att ha gott om utrymme för att skriva och brainstorma så att du verkligen kan komma igång på dina projekt.

Bra skrivare till kontoret är viktigt. Det finns skrivare på många olika ställen, till exempel i kontorsbutiker, onlinebutiker och till och med i vissa livsmedelsbutiker. 

Det finns några saker att tänka på när man väljer en skrivare och skrivartillbehör för kontoret, till exempel utskriftskvalitet, hastighet och papperskapacitet. Utskriftskvaliteten är viktig för alla kontor, eftersom dokument och presentationer måste se professionella ut. Hastigheten är också en viktig faktor, eftersom en långsam skrivare kan försena arbetsflödet. 

Papperskapaciteten är en annan faktor att ta hänsyn till, eftersom en skrivare med en liten pappershållare kan behöva fyllas på ofta. När du väljer en skrivare för kontoret är det viktigt att tänka på utskriftskvalitet, hastighet och papperskapacitet. Viktigt att se till att ha skrivartillbehör som passar skrivarna också.

Ett snyggt pennset: Ett snyggt pennset är viktigt för varje kontor, och det är alltid trevligt att ha några olika alternativ att välja mellan. Många älskar uppsättningar som kommer med en mängd olika färgade pennor. Du kan verkligen sätta upp din prägel på vilket projekt du än arbetar med.

En chic musmatta: Även om du inte använder en bärbar dator kan en vacker musmatta ge din arbetsstation en känsla av lyx. Dessutom är den bra för att skydda skrivbordet från repor (och för att musen inte ska glida runt).

En trendig att-göra-lista: Vi känner alla till känslan av att stirra på ett tomt papper (eller en tom skärm) och känna sig helt överväldigad. Därför är en att-göra-lista viktig för alla som vill få saker gjorda. Vi älskar de som kommer med klisterlappar i olika färger så att du enkelt kan organisera dina uppgifter.

Ett set med vackert brevpapper: Det är något så tillfredsställande med att skriva ett brev eller e-post på vackert designat brevpapper. Det känns helt enkelt mer personligt och viktigt, tycker du inte? Se till att du har några olika uppsättningar till hands så att du alltid kan hitta den perfekta uppsättningen för tillfället.

Oavsett om du vill lägga till en touch av lyx till ditt kontor eller bara vill göra din arbetsplats snyggare, kommer dessa vackra kontorsmaterial säkert att göra susen. Så gå vidare och fyll på ditt skrivbord (och ditt arbete) kommer att desto bättre för det!

Skrivartillbehör till din skrivare

Det finns många olika skrivartillbehör på marknaden idag. Några av de mest populära är pappersfack, tonerkassetter och nätverksadaptrar. Beroende på dina specifika behov kan du komma fram till att ett eller flera av dessa tillbehör är nödvändiga för din skrivare.

  • Papperskorgar: Om du ofta skriver ut stora dokument kan du överväga att investera i ett pappersfack. På så sätt kan du ha extra papper till hands, så att du inte behöver stanna mitt i ett utskriftsjobb för att fylla på papperskassetten igen.
  • Tonerkassetter: är nödvändiga för alla laserskrivare. Utan en tonerkassett kan din laserskrivare inte producera utskrifter av hög kvalitet. Om du ofta skriver ut i färg kan du överväga att investera i en tonerkassett med högre kapacitet.
  • Nätverkskort: Om du planerar att ansluta skrivaren till ett nätverk behöver du ett nätverkskort. De flesta moderna skrivare har en inbyggd nätverksadapter, men om din inte har det kan du köpa en separat.

Detta är bara några av de mest populära skrivartillbehör på marknaden idag. Beroende på dina specifika behov kan det hända att du finner att andra skrivartillbehör behövs för din skrivare. Dessa tre bör dock vara tillräckliga för de flesta användare.

Färg till skrivaren

Bläck är en vätska eller pasta som innehåller pigment eller färgämnen och som används för att färga en yta och skapa en bild, en design eller ord. Bläck används för att skriva ut i en 
mängd olika apparater, t.ex. skrivare, faxapparater och kopieringsapparater.

Det finns två huvudtyper av bläck för bläckstråleskrivare: färgämne baserade och pigmentbaserat. Färgämnes baserade bläck är i allmänhet billigare och ger mer levande färger, men de kan blekna med tiden. Pigmentbaserat bläck är dyrare, men de är mer hållbara och motståndskraftiga mot blekning.

För att välja rätt typ av bläck för din skrivare är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av skrivare du har och vilken typ av utskrift du kommer att göra. Om du skriver ut foton eller andra bilder som ska hålla länge är pigmentbaserat bläck ett bättre val. Om du bara skriver ut textdokument som inte behöver se perfekta ut i flera år framöver är färgämne baserade bläck bra.

Du kanske också gillar